Relaxarea psiho-somatica:un remediu pentru stresul cotidian

Cu totii ne dorim sa fim fericiti, mereu bine dispusi, armoniosi, entuziasti, energici, sa ne mentinem tineri si in putere, sa fim iubitori si intelegatori.

stress3Dar observam ca adeseori aceste deziderate sunt foarte greu de atins in aceasta epoca a vitezei si a stresului care ne asalteaza fara sa ne lase ragazul refacerii noastre launtrice.

Un prim pas in realizarea acestor atribute este relaxarea launtrica a fiintei atat la nivel fizic cat si la nivel emotional si mental. Fara aceasta etapa preliminara, aparent banala, si deseori neluata in seama, nu este posibila o reala bransare la energiile benefice din macrocosmos, care sa ne permita sa ne bucuram de o stare continuu euforica si de pace launtrica datatoare de fericire.

Multi oameni ar vrea sa fie mai relaxati sau macar sa se poata relaxa la vointa atunci cand simt nevoia, dar nu pot face acest lucru pentru ca nu are cine sa-i ghideze si sa-i ajute sa atinga aceasta stare de fapt.

Relaxarea psiho-somatica completa poate fi invatata sub supravegherea atenta si ghidarea sistematica a unui instructor competent.

Pentru a realiza relaxarea psiho-somatica profunda si completa este necesar sa ne antrenam in mod sistematic si vom constata ca facem progrese de la o sedinta de relaxare la alta.

Starea de relaxare psiho-somatica profunda si completa elimina enervarea si oboseala si odihneste in mod binefacator sistemul nervos prin instalarea unui sentiment de calm si liniste, care ajunge chiar la multumire si fericire.

Relaxarea psiho-musculara este indispensabila oricarei maestrii fie ea artistica, sportiva, intelectuala sau tehnica. Fiziologia oricarui antrenament din orice domeniu de activitate impune deprinderea obligatorie a relaxarii psiho-somatice profunde si complete.

Marii creatori, marii titani ai muncii, ai creatiei, marii oameni de stiinta posedau instinctiv sau constient arta relaxarii, arta care in vechime a ajuns la performante nebanuite in ziua de azi.

 

Cei care practica relaxarea psiho-somatica completa si profunda sustin ca practica zilnica a tehnicii mentine si intareste sanatatea, tineretea si longevitatea, previne hipertensiunea (inclusive accidentele cardiace si cerebrale), restabileste somnul si daca este folosita in mod sistematic inlocuieste abuzul toxic de medicamente (calmante, somnifere), grabeste vindecarea a numeroase afectiuni cronice.

Un alt mare beneficiu al relaxarii psiho-somatice ramane insa calmul, disparitia nervozitatii, prevenirea si vindecarea nevrozelor, depresiilor, asteniei.

Atunci cand ne relaxam profund si complet relaxarea este deopotriva musculara si psihica. Agitatia mentala este inlocuita treptat cu o stare de calm interior.

Specialistii spun ca o relaxare psiho-somatica completa si profunda bine executata timp de o jumatate de ora poate echivala cu 5-6 ore de odihna sau de somn.

Relaxarea psiho-somatica, prin consumul redus de oxigen pe care il necesita organismul in acest timp si prin anularea perturbatiilor fizice si psihice, inlesneste rapid procesul de refacere nervoasa. De aceea relaxarea psiho-somatica este astazi curent folosita de astronauti, scufundatori, artisti, sportivi de performanta, oameni de stiinta, pentru a-si mari rezistenta fizica, psihica si mentala.

Ce este relaxarea?

Relaxarea este o stare care presupune  linistirea corpului si a mintii.Ea implica renuntarea la lucrurile negative, la agitatie, la obstacole, la griji ,etc.

Este o stare de a fi, in care energia ta nu mai pleaca nicaieri, este doar cu tine. Si atunci doar Esti, intr-o ambianta energetica, linistita, care te hraneste, te protejeaza si te face fericit. Nu mai exista altceva decat momentul prezent, doar existenta pura si fericita.

a_vous_la_relaxation1In acel moment vesnic prezent tu devii acea energie pura. Aceasta este relaxarea.
Atunci tu esti conectat la sursa primordiala si infinita de energie care sustine macrocosmosul. Din acest motiv, dupa 15 minute de relaxare psiho-somatica completa esti total refacut, regenerat, odihnit si fericit.

Alte articole