Neurostiinta demonstreaza influenta benefica a meditatiei asupra creierului

 

“Timpul nostru se remarca prin minunate impliniri in domeniile intelegerii stiintifice si prin aplicarea tehnica a acestor introspectii. Dar sa nu uitam ca numai cunoasterea si abilitatile nu pot conduce umanitatea catre o viata fericita si demna. Ceea ce umanitatea datoreaza personalitatilor ca Buddha, Moise, Iisus valoreaza pentru mine mai mult decat toate realizarile mintii iscoditoare si constructive.”

                                                                                                             Albert Einstein

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia (in urma cercetarilor facute de prestigiosi neurologi, ca daca faci suficient de mult timp meditatie profunda cu Dumnezeu se va produce ceva benefic si uimitor in creier. S-a constatat ca functionarea neuronala, in timpul meditatiei incepe sa se transforme in mod benefic.

Diferite circuite neuronale devin mai active iar altele devin mai inactive. Apar noi dendrite, noi conexiuni sinaptice. Astfel creierul devine mult mai receptiv la zone subtile de experienta. S-a constatat in laborator, in urma scanarii creierului ca in timpul meditatiilor profunde, perceptiile se schimba si Dumnezeu devine neurologic real.

“Vi s-a spus de mii de ani incoace despre calatoria catre Dumnezeu, ca e foarte lunga. Calatoria nu e lunga, Dumnezeu nu e departe. Dumnezeu e in rasuflarea voastra, e in bataia inimii voastre, in sangele vostru, in oase, in maduva spinarii-un singur pas trebuie sa faceti: inchideti ochii, intrati in meditatie si astfel intrati inlauntrul vostru. Iar in ziua in care mintea voastra va fi absolut tacuta, netulburata de nimic, ati facut primul pas catre templul lui Dumnezeu. Templul lui Dumnezeu e faurit din constiinta voastra”

OSHO

Cei care lucreaza in domeniul neurostiintei afirma ca Dumnezeu este una dintre cele mai fascinante experiente umane care pot fi explorate chiar si stiintific.

 

Unii cercetatori definesc neurostiinta ca fiind stiinta lui Dumnezeu

 2015-02-07_095731

Oamenii de stiinta au constatat ca fiinta umana are creierul construit astfel incat sa perceapa si sa traisca realitati spirituale.

Neurostiinta a obiectivat stiintific urmatorul aspect: cu cat omul se gandeste mai mult la Dumnezeu cu atat isi va modifica in bine circuitul neuronal. Din acest motiv savantii au afirmat ca: “Dumnezeu iti schimba creierul in bine”.

Neurologii au obiectivat stiintific cum credinta in Dumnezeu ne da un sentiment de confort si securitate si ne intensifica viata.

In urma cercetarilor facute, dupa ce au scanat creierul calugarilor franciscani, in timp ce faceau rugaciuni catre Dumnezeu, dupa ce au inregistrat schimbrile neurologice ale practicantilor budisti in timp ce faceau meditatie, dupa ce au studiat practicanti sufi, yoga, au localizat cu ajutorul aparaturii complexele schimbari neuro-chimice cauzate de practicile spirituale si religioase,neurologii au tras urmatoarele concluzii:

-practicile spirituale sporesc functionarea neurologica a creierului in modalitati care imbunatatesc sanatatea fizica si psihica

-meditatia intareste un circuit neurologic specific care genereaza stari de pace, constiinta sociala si compasiune pentru ceilalti.

2015-02-07_095744

“Meditatia e zborul cel mai inalt al constiintei umane, e cautarea individuala a adevarului ultim. Adevarul launtric nu poate deveni obiect al cunoasterii comune. Fiecare trebuie sa patrunda in el insusi, de fiecare data e o descoperire noua. Cautarea launtrica din timpul meditatiei consta in esenta de a-ti cunoaste interioritatea. Lumea interioara consta din trei straturi: gandurile sunt cele mai superficiale; sentimentele sunt mai adanci-si apoi e fiinta, care este dumnezeirea ta. A-ti cunoaste dumnezeirea, a-ti cunoaste vesnicia, reprezinta cautarea fundamental a meditatiei. OSHO

 

 

 

 

Alte articole