Cum decurge o sedinta  Bowen?

Un tratament Bowen consta in aplicarea unor miscari delicate, efectuate cu degetele, asupra muschilor si tesutului conjunctiv.

Terapia Bowen

Sedinta de terapie Bowen

Aceste miscari transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos reactivand memoria celulara, a unei stari preexistente de bine, sanatate , echilibru si optim existential.

Intre aceste seturile de miscari se integreaza pauze de cateva minute  pentru a oferi corpului posibilitatea de a prelucra mesajele transmise prin intermediul neurotransmitatorilor.

Tehnicile  Bowen reactiveaza practic “doctorul interior” intr-o maniera neinvaziva si naturala.In acest  fel, orice dezechilibru sau dizarmonie existenta in organism poate fi remediata prin reactivarea “matricei originare” adica a programului optim de functionare al organismului.

Noi nu impunem corpului o comanda din afara, ci transmitem mesajele corecte pentru ca organismul nostru sa “re-formateze” sistemul, sa se intoarca la matricea originala.

Multa lume crede in teoria conform careia am fost dotati de Creatorul nostru cu toate facilitatile necesare supravietuirii, avand tot ce ne trebuie pentru pastrarea unei stari de sanatate propice. Noi nu cautam rezolvarea prin invadarea corpului cu substante artificiale sau metode care pot face mai mult rau decat bine; noi cerem organismului sa intreprinda masurile necesare pentru vindecare, in propriul sau ritm, oferindu-i timp si respectandu-i limitele.