Cum functionează terapia Bowen?

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza terapia  Bowen vom apela la  modelul de rezonanta demonstrat de instrumentele muzicale cu coarde.

O coarda apasata si atinsa intr-un anumit punct va genera o rezonanta care creeaza un ton distinct.

Schimband punctul in care coarda este tinuta se va crea un tipar vibrational care corespunde unei frecvente specifice.
Toti muzicienii stiu ca localizarea exacta a punctului in care coarda instrumentului trebuie apasata este extrem de importanta deoarece orice mica deviatie creeaza un ton sau o frecventa total diferite.

Terapia Bowen|Cabinet Bowen,Bucuresti.RelaxoterapieDe asemenea calitatea acelui ton este determinata si de modul in care este atinsa coarda.
Corpul poate fi comparat cu un instrument muzical complex care cere o acordare adecvata pentru a functiona corect.

Asa cum un muzician isi pune mainele cu precizie pe coarda instrumentului tot astfel si un terapeut Bowen trebuie sa realizeze fiecare miscare cu precizie.

Corpul este la fel de sensibil la atingere ca un fin Stradivarius.

Asa cum pe o coarda trebuie lucrat cu grija pentru a crea sunetul dorit , tot astfel trebuie ca structurile corpului sa fie activate corect pentru a obtine un rezultat Bowen complet.
Folosirea sunetului si a muzicii in vindecare nu este un concept nou.

Pitagora a cunoscut relatia dintre vindecare si armonia muzicala si a pus la punct o intreaga scoala de vindecare bazata pe aceasta relatie.

Sunetul a fost folosit ca o disciplina terapeutica in cele mai multe culturi.
Studiul sunetului in relatiie cu vindecarea bolilor sugereaza ca anumite frecvente specifice influenteaza anumite parti ale corpului.

Este posibil ca generand acele modele vibrationale in alt mod in afara de sunet, structurile importante ale corpului sa fie de asemenea influentate.

S-a constatat ca terapia Bowen stabileste modele vibrationale care corespund unor anumite zone ale corpului.

Corpul isi modifica astfel fecventa de vibratie pentru a atinge acele modele vibrationale ideale si astfel ajunge prin sine insusi la o stare de armonie.
De foarte multi ani in Australia, oamenii de stiinta si mediciii de diferite specialitati studiaza in mod stiintific cu ajutorul aparaturii complexe care exista la ora actuala, efectele terapiei Bowen asupra corpului uman si modul uluitor in care aceasta terapie reuseste sa vindece foarte multe boli extrem de grave.

In urma studiilor facute intr-un mod profesional si stiintific, medicii au constatat ca tot ceea ce a spus Tom Bowen acum peste 30 ani este adevarat.
Medicii au constatat cu ajutorul encefalografului ca fiecare miscare Bowen care se aplica corpului pacientului este recunoscuta de catre creier ca o comanda ferma de vindecare a unui anumit organ.
In urma unei sedinte Bowen creierul pacientului care poate fi asemanat cu un complex calculator care este “programat” sa ruleze un program specific de vindecare pentru boala de care sufera pacientul.

 

Alte articole